Een E-bike, steeds bereikbaarder

Een E-bike is allang niet meer voorbehouden aan de welgestelde mens. Het prijsniveau is in de loop der jaren aanzienlijk gedaald, omdat er een grote markt voor de elektrische fiets bleek te zijn en daarbij is het tegenwoordig ook mogelijk om een E-bike te leasen, wat betaling in termijnen mogelijk maakt.

 

Voor alle leeftijden

Of je nu jong bent en dagelijks een flinke afstand weg moet trappen om op je middelbare school te komen of dat je inmiddels een respectabele leeftijd hebt bereikt en vindt dat je het wel hebt verdiend om niet meer zo hard te hoeven werken op de fiets; een e-bike is er voor iedereen. Ouderen zullen sneller kiezen voor een tweewieler met een lage instap, in tegenstelling tot de jonge garde, die zo’n stoere transportfiets wel ziet zitten. Bijkomend voordeel: je kunt er lekker op naar de stad en hoeft je niet in te houden bij het kopen van schoenen. Stapelen maar, die dozen.

Oriënteer je goed

Kijk wel even goed aan welke specificaties jouw e-bike moet voldoen, want voorbij gaande aan het feit dat de aanschaf van een goede fiets een flinke hap uit je budget neemt, is het ook iets waarop je lichaam reageert met nek-en rugklachten als je niet de juiste framemaat hebt. Een testrondje bij de winkel geeft meteen uitsluitsel. Bestel je hem online, dan is het opmeten van je binnenbeenlengte de manier om de gewenste framehoogte te bepalen.